9 juni 2018
11:00

Hällbybrunns IF P 05

Referat: Eskilstuna Södra FF P-05 - Hällbybrunns IF P 05

Återigen, "varmt" välkomna till Skogsängens IP. Värmen är tillbaka, södras boys är tillbaka, Hällby är på besök, bara att ösa på! Hur gick matchen då, jo......vi pratade innan om att ta tag, ta kommando, inte tveka i vare sig närkamper eller ge bort spelet, vi har hemmaplan, det är dem som ska få jaga oss. Tycker vi startar bra och visar just att, vi tar tag i detta, vi vill och ska framåt. Matchen är jämn, ganska mycket kamp och närkamper, juste närkamper dock. Vi rycker ganska tidigt till oss en 2-0 ledning, Hällby är lite avvaktande och har inte riktigt kommit igång. Andra halvlek vill vi tänka 0-0 inför, o gå ut o göra samma jobb och med samma bolltempo, dessvärre viker vi ned oss lite, blir lite bekväma, vill inte riktigt ta jobbet, blir lite nervösa och tappar rytm i passningsspelet, tids nog så straffar sig detta, Hällby vänder på steken, går upp till 2-2 välförtjänt, och är lite på gång. Vi ändrar om något i vissa positioner, får upp ångan igen, börjar ta för oss mer igen, framför allt får upp humöret, det är varmt, Hällby har ätit ikapp, har några bud o vassa chanser till ett ledningsmål, men Ludde spelar riktigt bra i målet, jobbat långt ute med både fötter och händer, gör några riktigt avgörande räddningar, genom hela matchen egentligen!! (Bra jobbat Ludde!!!!) Och trots att Hällby petar in en tredje boll, så har vi gjort ett ryck genom fina kombinationer framåt och ett bra tryck i anfallsspelet och lyckats göra till slut 5 mål. Återigen, släpper vi garden det minsta, så straffar det sig, 5-3 känns ändå rättvist i en i övrigt jämn match, men vår andra halvlek tog Hällby över, och nån boll till in för deras del, så hade det kunnat se annorlunda ut. Vi var kyligast när det gällde till slut, satta våra chanser, kändes hetare framför mål. Men läxan är och blir, att det hårda jobbet gäller alla i tre halvlekar, fokus! Man vinner som ett lag, och förlorar som ett lag. Tre poäng ändå, bra jobbat killar, ni slet i värmen, liksom Hällby, tack för en bra match. Tack Robban som hoppade in som domare idag!! Tack fikabordet, matchvärd och övriga som hejade på idag. Fortsatt trevlig helg! / Adde Robban Dennis